| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| kolek1985 | ||
| Aby móc zacząć coś zmieniać musimy posiadać 5800, n97 i mieć ja odblokowaną. Następnie będziemy robić to krokami: 1. wyłączmy efekty Tematu w Tematy -> Opcje 2. Patcha c2z wgrywamy na E:/ patches (po zhackowaniu mamy już ROMpatchera który jest potrzebny tu) po czy uruchamiamy patch open4all.rpm (już jest po instalacji ROMpatchera sposobem helloX) oraz patch c2z.rpm (c2zv30) <div style="text-align...gt;</div> 3.Paczkę z efektami (wybrany efekt w paczce np. zoomswipe) rozpakowujemy (foldery effects i skin) i wrzucamy na kartę pamięci a następnie przez menadżer Plików (X-plore w paczce) wrzucamy do C:/Resource <div style="text-align...gt;</div> 8. Zamykamy X-Plore i włączamy z powrotem efekty tematu i gra muzyka:) P.S patche c2z i open4all ustawiamy w ROMpatcherze na "add to auto" (po każdym ponownym uruchomieniu telefonu patche sa nie aktywne a tak włączają sie ze startem) dodatkowe efekty jeśli chce coś takiego a napewno chcemy to: - wybieramy dany "dodatkowy effect" (polecam smoke i glow) i wrzucamy do folderu C/resource/effect (oczywiście same pliki z folderu NIE folder) pliki muszą się nadpisać a Wtedy super efekty przewijania oraz efekty na pasku wyboru. Uwaga można również wrzucić tylko same te efekty tworząc w C/resource folder "effects" oraz wrzucając folder SKIN z dowolnego efektu np. swiperotate" Tutaj próbka tego: http://www.youtube.com/wa...player_embedded zamieszczam dwie paczki: w jednej efekty, pliki(patche,programy) oraz dodatkowe efekty. w drugiej same efekty których nie wrzuciłem do 1szej paczki. Pozdro PLIKI <div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div> EFEKTY <div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div> _________________ |
||
| przemeklukasz | ||
| hmm... próbuję to zorbić ale nie widzę takiego folderu jak resources u siebie na C. mam 5800. Ty chyba masz n97 i może w tym róznica. a i jeszcze nie mam takich opcji jak wyłączenie efektów tematu. co robić? | ||
| chucky | ||
| przemeklukasz, system złamany? zaznacz w x-plore (menadżer plików) żeby pokazywał ukryte pliki i foldery oraz napędy rom i ram _________________ |
||
| przemeklukasz | ||
| zrobiłem tak, widzi już te foldery, skopiowałem i powinno już być dobrze ale nic się nie zmieniło nie ma żadnych efektów | ||
| patroll1994 | ||
A mi dziala |
||
| kolek1985 | ||
Ja mam 5530 i mi działa to bez problemu _________________ |
||
| przemeklukasz | ||
| a mi przy każdym wrzuceniu jakiegoś efektu menu się psuje czyli nie ma ikon a gdy klikam w miejsce gdzie powinny być ikony menu się zamyka ^^" | ||
| przemeklukasz | ||
dobra już wszystko działa, znalazłem ( na innym forum ^^") gdzie mam zaznaczyc/odznaczyc efekty motywu . wszystko teraz działa świetnie |
||
| pit455 | ||
| a u mnie jak włączę ten patch c2z.rpm, to telefon się zawiesza. | ||
| bartek_kubicki | ||
| Co zrobić jak w N97 w program x-plore na ekranie nie działają mi dotykowe klawisze? Może macie jakąś sprawną wersje do tego modelu? | ||
| pit455 | ||
kolek1985 napisał/a:
Witam. Podpowiedzcie gdzie ta opcja jest w 5530, bo nie widzę jakoś. |
||
| przemeklukasz | ||
możliwe że jest w tematach, musisz wybrać swój aktualny motyw i w nim opcje>opcje tematu>nie. ja też miałem z tym problem ale mam 5800. |
||
| 1 2 3 4 5 6 7 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Pełne Efekty Kastor na Fp1 i Fp2!Efekty kastor w menu telefonu |
Modyfikacje | Jack | |
Efekty Kastora E52 & E55Nowe efekty w menu w telefonach nokia e52 i e55 |
Modyfikacje | Jack | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
Efekty kastor |
Szukam | kris110187 | |
Nokia 5230,5530, X6, 5800,N97 Certyfikat |
Pytania i Problemy z telefonami | gaweleek | |
Garmin Mobile XT Nokia 5530, 5800, N97nawigacja samochodowa na telefon |
Aplikacje | deltanet | |
Performance N97/X6/5800/5230/5530 Pack BoostPrzyspiesz działanie swojego telefonu |
Modyfikacje | darkonx | |
(5530 5800) Konwerter muzycznyKonwerter plików .wav do .mp3 |
Szukam | robertolask | |
Aktualizacja oprogramowania dla telefonów Nokia 5530, 5800.. |
Newsy | Laki1231 | |
Co wybrać n97 mini czy 5800 XM |
Pogaduszki | maciekqm | |