| Temat Przesunięty przez: Laki1231 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Pitreq | ||
| Dzięki za info o tym, może się niedługo nawet za to wezmę. Mam jeszcze pytanie, czy gdy kupiłem telefon z softem od Orange, jest jakaś szansa na zmianę na fabryczny Nokii? Ten od Orange ma powolne tempo pracy u mnie. |
||
| Jack | ||
| Musisz zmienić product code. Jeżeli chcesz zasięgnąć więcej info załuż nowy temat ponieważ ten służy podpisywaniu aplikacji. _________________ |
||
| miechu | ||
| Witam, jak w temacie jestem strasznym świeżakiem w symbianach (przedwczoraj kupiłem telefon). Jednak zajmuję się na co dzień komputerami i mam nadzieję, że to ma dużo wspólnego ;p Mam jednak pytanie, a propos haksa na symbianie. Jeżeli to nie ten temat to z góry przepraszam, ale sam o tym napisałeś, więc zapytam: czy po zhakowaniu symbiana nie traci się gwarancji? (telefon kupiłem w sieci sklepów RTV[EURO]AGD, u żadnego operatora) Napisałeś również @Jackson, że do nowszych softów jest inna instrukcja hackowania (przynajmniej z tego co zrozumiałem), więc mam wersję softa 51.0.006 (chyba najnowsza, sam dopiero co wgrywałem) w nokii 5800. Dodatkowo: czy przy hakowaniu softa można uszkodzić hardware? (sorry, że tak dużo napisałem ale świeżak jestem... ;p) Z góry dziękuję za pomoc. |
||
| Jack | ||
Tylko tym sposobem złamiesz najnowszy soft w 5800 http://symbiane.pl/hackow...are-vt14598.htm . Łamiąc tym sposobem tracimy gwarancje _________________ |
||
| miechu | ||
| Tak myślałem... Czy nie można w takim razie po prostu podpisać certyfikatu? Albo... Zauważyłem, że wiele aplikacji działa na symbianie S60V5 i jednocześnie na S60V3. Nie wiem na czym polega ten certyfikat... Jeżeli jest zależny od IMEI to dupa, ale może dałoby radę skołować certyfikat od kogoś z S60V3 i wrzucić na mój? (w ogóle nie wiem jak to działa, tylko strzelam a raczej porównuję do komputera, nie wiem również jak zainstalować jakąś aplikację CRACKED, tyle, że nie ma już takich na V5 a były na V2 ;p więc chyba już nie muszę tego wiedzieć). Dzięki za pomoc |
||
| Jack | ||
| Owszem można i tak. Tylko będziesz musiał popisać przed zainstalowaniem każdą jedną aplikację a łamiąc system tego robić byś nie musiał. Certyfikatem z OPDA jak i z Imobile możesz podpisać każdą aplikację s60v3 i v5 _________________ |
||
| miechu | ||
Okej, czyli mogę robić to na swoim telefonie? Z jednej strony kicha, że każdą oddzielnie, z drugiej, ja będę używać 4-5 aplikacji, więc nie jest tak źle Nie odpowiedziałeś mi jeszcze, czy można uszkodzić hardware podczas łamania symbiana. Dzięki Ci bardzo bardzo za pomoc Mój świat symbiana robi się coraz jaśniejszy ;p |
||
| Jack | ||
Hardware nie uszkodzisz raczej software zacytuję Ci wpis z mojego poradnika:Opis:
Opis:
Tak _________________ |
||
| miechu | ||
| Sorry, że nie przeczytałem poradnika, ale gdy napisałeś, że traci się gwarancję uznałem to za zbędne. Jeszcze raz dzięki. | ||
| yuve | ||
| Skąd wziąć certyfikat? A raczej jak z tych dwóch stron. Na OPDA 'nie chcą' mojego IMEI, a strony IMobile nie rozumiem. |
||
| Jack | ||
| Wejdź w poradniki tam masz metody z OPDA jak i iMOBILE. Jednakże strony mają problemy z serwerami i o cert może być ciężko _________________ |
||
| Pawcio2308 | ||
| skad wziac te sciazki cer i key bo sie wogule na tym nieznam |
||
| « 1 2 3 «» 9 10 11 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Jak instalować tematy na AndroidzeInstalowanie tematów za pomocą Panda Home |
Tematy | fiszkon | |
Jak instalować gry/aplikacjePoradnik przedstawiający wszystkie metody |
Pozostałe | drago_o | |
Telefony z systemem symbian s60v5 (os9.4 os9.5)aktualizacja 4 stycznia 2010 |
Aplikacje | lui754 | |
Jak awansować na forum ? Czyli Spis Rang i ich opisy |
Ogłoszenia | stankovi23 | |
[Satio] jak złamać symbian/podpisać aplikacjęnie umiem |
Pytania i Problemy z telefonami | Krefcik22 | |
Jak podpisać aplikację certyfikatem z OPDA programem SignSISPodpisywanie aplikacji korzystając ze strony OPDA |
Pozostałe | darkonx | |
Jak podpisać aplikacje? |
Pytania i Problemy z telefonami | pilus88@interia.pl | |
[e72] Jak ustawić daną aplikację jako systemową? |
Pytania i Problemy z telefonami | mihaumihau | |
Wiemy jak wygląda nowy Symbian |
Newsy | ziomek | |
Jak ulepszyć system Symbian Bellelista pomysłów z Nokia Developer Projects |
Newsy | Laki1231 | |