| Temat Zamknięty przez: Jack |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Jack | ||
| Pierwszą czynnością jaką należy zrobić jest założenie konta na forum bądź też bezpośrednio w systemie certyfikacji. Wybieramy tą drugą opcję. Przechodzimy na stronę http://cer.opda.cn/en/. <div style="text-align...gt;</div> Aby móc wyrobić certyfikat należy mieć konto na forum OPDA. Możemy je także utworzyć bezpośrednio w systemie certyfikacji. Klikamy w menu na opcję Register. Otworzy się nam strona z formularzem rejestracyjnym: <div style="text-align...gt;</div> Gdy utworzymy już konto możemy się zalogować. Aby wyrobić teraz certyfikat należy przejść do zakładki My Certificates. <div style="text-align...gt;</div> Następnie klikamy w przycisk: <div style="text-align...gt;</div> Link przekieruje nas do szukanego przez nas miejsca – w którym można wyrobić certyfikat. <div style="text-align...gt;</div> Wypełniamy wymagane pola i klikamy w przycisk Apply. Uwaga: Pole z numerem telefonu (Phone Number) zostało usunięte z systemu OPDA, od teraz nie musimy się głowić co w nie wpisać. Odbiór Certyfikatu Zazwyczaj po 24h wracamy na stronę i sprawdzamy zakładkę My Certifikates.Będzie tam lista naszych certyfikatów o które poprosiliśmy. <div style="text-align...gt;</div> Jeśli widok w tej zakładce będzie podobny do mojego (pole State zmieni się ze stanu Applying na Normal) możemy już pobrać certyfikat (pliki cer i key), które umożliwią nam podpisywanie niepodpisanych aplikacji dla systemu Symbian. Jeśli po 24h pole State ma nadal status Applying, nie trzeba się tym martwić, po prostu musimy jeszcze trochę poczekać – być może duża ilość osób chciała wyrobić w tym czasie certyfikat i stąd wynikły pewne opóźnienia. _________________ |
||
| jurasgkczeh | ||
| Pliki cer i key trzeba zwyczajnie zainstalować ? | ||
| Jack | ||
| Te pliki służą do podpisywania wybranej aplikacji za pomocą programu SignSis bądź FreeSigner na telefon _________________ |
||
| Kartezjusz22 | ||
| W signsis jest opcja selfsign. jak nie miałam złamanego symbiana tak podpisywałam bez kaya i cer'u _________________ |
||
| Jack | ||
| Tylko wtedy aplikacja wykorzystuje uniwersalny certyfikat gdy chcesz podpisać np hello ox na pewno nie zadziała tak samo na programach które wymagają złamanego systemu. Jedynym rozwiązaniem jest wyrobienie własnego certyfikatu _________________ |
||
| Adacho94 | ||
Mam problem z tych dwóch linków cer. i key. sciąga mi się jeden plik którego nie czyta ten program sigsis . Prosze o helpa |
||
| Jack | ||
| To na pewno nie jest twój certyfikat. Przyjrzyj się instrukcji i sprawdź co dokładnie wcisnąć aby pobrać plik cer i key _________________ |
||
| Adacho94 | ||
Sądze że zrobiłem wszystko z instrukcją . Nie wiem o co chodzi spróbuje jeszcze raz wyrobić certyfikat. |
||
| Adacho94 | ||
Teraz pole state zmieniło się na normal po 10 min. sciągam klikam znowu w cer i key i znów to samo :OOOOOOOOO . |
||
| darkonx | ||
| pamiętajcie o tym aby uważnie wpisywać numer IMEI (sprawdza się go wpisując *#06# w komórce), ponieważ gdy się pomylicie to certyfikat nie przejdzie. _________________ |
||
| Mozzilek | ||
| Co należy wpisać w polu Remark podczas wysyłania zgłoszenia o certyfikat ? | ||
| darkonx | ||
| pole Remark jest używane tylko do tego abyś się nie pomylił gdybyś chciał wyrabiać więcej certyfikatów. Możesz tam wpisać np: 5800 Mozzilka _________________ |
||
| 1 2 3 4 5 6 7 8 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Zmiana PC za pomocą JAF'a. Działa na każdym modelu NOKII.Jak przywrócić telefon do stanu z salonu oraz jak wgrać J.polski. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Jak instalować tematy na AndroidzeInstalowanie tematów za pomocą Panda Home |
Tematy | fiszkon | |
Jak instalować gry/aplikacjePoradnik przedstawiający wszystkie metody |
Pozostałe | drago_o | |
Jak awansować na forum ? Czyli Spis Rang i ich opisy |
Ogłoszenia | stankovi23 | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
jak podpisac certyfikat ? Co to jest OPDA ? |
Pytania i Problemy z telefonami | Gremlin008 | |
Gdzie można wyrobić certyfikat? |