Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
Jack [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 17 Lip 2010 08:58 [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA  

Pierwszą czynnością jaką należy zrobić jest założenie konta na forum bądź też bezpośrednio w systemie certyfikacji.

Wybieramy tą drugą opcję. Przechodzimy na stronę http://cer.opda.cn/en/.

<div style="text-align...gt;</div>

Aby móc wyrobić certyfikat należy mieć konto na forum OPDA. Możemy je także utworzyć bezpośrednio w systemie certyfikacji. Klikamy w menu na opcję Register. Otworzy się nam strona z formularzem rejestracyjnym:

Gdy utworzymy już konto możemy się zalogować. Aby wyrobić teraz certyfikat należy przejść do zakładki My Certificates.

Następnie klikamy w przycisk:

Link przekieruje nas do szukanego przez nas miejsca &#8211; w którym można wyrobić certyfikat.

Wypełniamy wymagane pola i klikamy w przycisk Apply. Uwaga: Pole z numerem telefonu (Phone Number) zostało usunięte z systemu OPDA, od teraz nie musimy się głowić co w nie wpisać.

Odbiór Certyfikatu

Zazwyczaj po 24h wracamy na stronę i sprawdzamy zakładkę My Certifikates.Będzie tam lista naszych certyfikatów o które poprosiliśmy.

Jeśli widok w tej zakładce będzie podobny do mojego (pole State zmieni się ze stanu Applying na Normal) możemy już pobrać certyfikat (pliki cer i key), które umożliwią nam podpisywanie niepodpisanych aplikacji dla systemu Symbian.

Jeśli po 24h pole State ma nadal status Applying, nie trzeba się tym martwić, po prostu musimy jeszcze trochę poczekać &#8211; być może duża ilość osób chciała wyrobić w tym czasie certyfikat i stąd wynikły pewne opóźnienia.

jurasgkczeh [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 17 Lip 2010 09:49  

Pliki cer i key trzeba zwyczajnie zainstalować ?
Jack [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 17 Lip 2010 09:52  

Te pliki służą do podpisywania wybranej aplikacji za pomocą programu SignSis bądź FreeSigner na telefon

Kartezjusz22 [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 17 Lip 2010 09:55  

W signsis jest opcja selfsign. jak nie miałam złamanego symbiana tak podpisywałam bez kaya i cer'u

Jack [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 17 Lip 2010 10:14  

Tylko wtedy aplikacja wykorzystuje uniwersalny certyfikat gdy chcesz podpisać np hello ox na pewno nie zadziała tak samo na programach które wymagają złamanego systemu. Jedynym rozwiązaniem jest wyrobienie własnego certyfikatu

Adacho94 [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 23 Lip 2010 07:04  

Mam problem z tych dwóch linków cer. i key. sciąga mi się jeden plik którego nie czyta ten program sigsis . Prosze o helpa kod emotikony: :)
Jack [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 23 Lip 2010 07:11  

To na pewno nie jest twój certyfikat. Przyjrzyj się instrukcji i sprawdź co dokładnie wcisnąć aby pobrać plik cer i key

Adacho94 [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 23 Lip 2010 07:21  

Sądze że zrobiłem wszystko z instrukcją kod emotikony: :) . Nie wiem o co chodzi spróbuje jeszcze raz wyrobić certyfikat.
Adacho94 [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 23 Lip 2010 07:37  

Teraz pole state zmieniło się na normal po 10 min. sciągam klikam znowu w cer i key i znów to samo :OOOOOOOOO kod emotikony: :/ .
darkonx [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 24 Lip 2010 10:20  

pamiętajcie o tym aby uważnie wpisywać numer IMEI (sprawdza się go wpisując *#06# w komórce), ponieważ gdy się pomylicie to certyfikat nie przejdzie.

Mozzilek [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 31 Lip 2010 09:37  

Co należy wpisać w polu Remark podczas wysyłania zgłoszenia o certyfikat ?
darkonx [NIE DZIAŁA!] Jak wyrobić certyfikat z OPDA Napisany: 01 Sie 2010 12:21  

pole Remark jest używane tylko do tego abyś się nie pomylił gdybyś chciał wyrabiać więcej certyfikatów. Możesz tam wpisać np: 5800 Mozzilka