| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| ziomek | ||
| Domyślnie telefon kompresuje wykonane fotografie do formatu jpg z jakością 85%. Plik z załącznika wrzucony do C:\private\10202BE9 zmniejszy tą kompresję, do wartości 100% (im większy indeks tym mniejsza kompresja), co skutkuje zwiększoną jakością zdjęć (ale również i zwiększonym rozmiarem pliku). Po operacji restart telefonu. Testowane, działa. Edycja odpowiednich wartości tego pliku pobranego z Z:\private\10202BE9 i umieszczenie go na C:\private\10202BE9 ma działać także na wszystkich telefonach z FP2 (nie testowane) Cytat: While FP2 here the procedure to be performed: * Copy this file z:\private\10202BE9\10282EDC.txt * Edit this file and change the following line “QualitySetLevel=306,ImageFileMimeType=image/jpeg,ImageWidth=2592, ImageHeight=1944,ImageFileExtension=.jpg,ImageEnco derUID=0×00000000, CompressionQuality=85,EstimatedSize=650000,CameraD isplayId=2, CamcorderVisible=350″ 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail” With this one (note that CompressionQuality is 100 now) “QualitySetLevel=306,ImageFileMimeType=image/jpeg,ImageWidth=2592, ImageHeight=1944,ImageFileExtension=.jpg,ImageEnco derUID=0×00000000, CompressionQuality=100,EstimatedSize=890000,Camera DisplayId=2, CamcorderVisible=350″ 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail” * Copy the file to c:\private\10202BE9 * Save and restart. Pobieranie / Download:
Nie jest to modyfikacja moja więc za nią nie odpowiadam . _________________ |
||
| crmo | ||
| U mnie nie widać w ogóle folderu 10202BE9. Telefon musi być schakowany, żeby X-plore wyświetlał takie pliki? | ||
| v1sioN | ||
| Tak, telefon musi być złamany żeby wykonać powyższą operację. _________________ |
||
| crmo | ||
| Ok system już schakowany, skopiowałem plik, wyedytowałem i przy próbie nadpisania oryginalnego w folderze 10202be9 w x-plore wyskakuje komunikat "Nie można otworzyć pliku Z:\private\1020e9\10282edc.txt". A patche są włączone. O co może chodzić? FW to 31.0.101 + HelloX2 2.02 |
||
| chucky | ||
| crmo, dysk Z jest tylko do odczytu , nie można nic na nim zapisać , ten plik wrzucasz do c://private/1020e9 jeśli natomiast wyskoczy że nie można przenieść pliku do tego foldery to wyłącz zabezpieczenia lub aktywuj patch open4all w rompatcherze _________________ |
||
| haryangel | ||
Do D.... program...po 1wsze dlugo konwenteruje po zrobieniu zdjecia ca. od 3 do 5 sec i restartuje czasem tel. |
||
| haryangel | ||
| No i najwazniejsze...jak zapodajesz cokolwiek to sprawdz....cale napisy dot. ustawien w aparacie (i8910) poszly sie.......tylko kopa zasadzic...sorry za kolokwializm (nie dot. tego co to tu wrzucil) | ||
| aro777 | ||
| Nie polecam raczej, chyba ze na prawde nie przeszkadza wam rozmiar, ani na karcie ani przy kopiowaniu czy wysylaniu. Kompresja jpg na wartosc 85 jest najbardziej optymalna wartoscią, powyzej 85 lepszej jakosci golym okiem bez super zblizenia nie zobaczysz, a rozmiar pliku ulegnie znacznemu powiekszeniu. Foty wstawione do porownania jakosci sa mocno przesadzone | ||
| daanielito | ||
| Na 5230 po restarcie nie włącza się aparat. Musiałem usunąć ten plik aby wszystko powróciło do normy. _________________ |
||
| wentyl007 | ||
| ktoś próbował na aparacie 3.2 megapixeli? i jak rezultaty szybciej tel chodzi podczas zdjęć? ktoś próbował w nokii 5530 i też się restartuje? | ||
| xdomino996 | ||
| Sory ze odswiezam temat ale mam pytanie do tego. Czy w Satio da rade polepszyć tą jakoś zdjeć? (czy moze standardowo jest ustawione na 100%) _________________ |
||
| misiuu21 | ||
| Proszę o re-up | ||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Save 100% do gier S^3.Angry Birds, Avatar, Assassins Creed, Asphalt 5 |
Gry | Laki1231 | |
Usunięcię dźwięku aparatu fot. podczas robienia zdjęć |
Pozostałe | T@mek | |
[C6] Kompresja zdjęcia |
Pytania i Problemy z telefonami | marihuario | |