| Autor |
Wiadomość |
| PapaAmericano |
Napisany: 03 Wrz 2010 04:13 Który system operacyjny na telefon lepszy ?? |
|
|
Jaki system operacyjny na telefon jest lepszy ?? 1. Symbian 2. Android 3. Windows Mobile
| ziomek |
Napisany: 03 Wrz 2010 07:17 |
|
|
Takie pytania na forum o symbianie jasne że symbian
Napisany: 30 Wrz 2010 03:25 |
|
|
ziomek, używałeś Ty w ogóle na dłuższą metę Windows Mobile albo Androida ? Szczerze mówiąc dodam coś od siebie, więęęęęc! :
Używałem symbiana przez 3 lata. Począwszy od n-gage'a QD skończywszy na E52, n95-2 a nawet 5530. Używałem WM przez 2 lata. Tam zaczynałem przygodę od popularnego Hermesa, potem Wizarda, BlueAngela. Skończywszy swoją przygodę na Diamondzie postanowiłem spróbować Androida. Jest szybszy, stabilniejszy, wydajniejszy, bardziej przyjazny użytkownikowi, a o funkcjach internetowych czy personalizacji interfejsu nie wspomnę. Ilość appsów i wsparcie developerów to (np ci z XDA-dev) .. no cóż, WM i Andek górują. Symbian odchodzi do lamusa, także proszę Cie, nie pisz głupot, że jest LEPSZY. Na gołe oko widać, że prócz symbiana nie używałeś ŻADNEGO z wyżej wymienionych systemów, także jakim prawem oddajesz głos w tej kwestii ? Nie oddałeś żadnego konstruktywnego argumentu dlaczego symbian jest (i tu znowu) lepszy. Ja Ci mogę podać kilkadziesiąt, także pytaj o co chcesz drogi kolego i jeszcze raz proszę - WPIERW pisz argumenty, potem opinię. |
| |
| ziomek |
Napisany: 30 Wrz 2010 03:56 |
|
|
jezu jakbym miał czas się użerać w takich sprawach . po pierwsze używałem każdego z tych systemów symbiana najdłużej . wm - dziwny system nie podobał mi się nigdy sam nie wiem dlaczego tak po prostu . co do androida pewnie że jest szybszy {o ile mówisz o najnowszym } . nie musze ci nić wyjaśniać drogi kolego to jest moja opinia i nie musze jej uzasadniać dlaczego "bo śnieg" bo pracuje na tym systemie od lat i wydaje mi się on najlepszy bo jest dla mnie przejrzysty i tyle . na androida sa odjazdowe gry , android jest szybszy , ma chyba ładniejszy interfejs ale i tak wole symbiana dlaczego bo tak i tyle znam go od podszewki i wiem że symbian ma w sobie to coś . jesli podoba ci się android to twoja opinia i nie interesuje mnie ile masz argumentów czy tam telefonów miałeś mimo to że jest to dzial pogaduszki takie posty są bezsensowne .
Napisany: 30 Wrz 2010 04:06 Który system operacyjny na telefon lepszy ?? |
|
|
PapaAmericano napisał/a:- Jaki system operacyjny na telefon jest lepszy ??
1. Symbian 2. Android 3. Windows Mobile
Tak naprawdę nikt ci nie udzieli poprawnej odpowiedzi, bo nikt nie wie co chcesz z tym telefonem robić (gry, biznes czy co?) |
| |
| TenLepszy |
Napisany: 30 Wrz 2010 05:02 |
|
|
Opis:- wm - dziwny system nie podobał mi się nigdy sam nie wiem dlaczego tak po prostu
Za trudny ?
Opis:- co do androida pewnie że jest szybszy {o ile mówisz o najnowszym }
W tym momencie powinienem Cie wyśmiać, ale mam dowód, że nic o tym nie wiesz. Używałeś czegoś o czym nie masz pojęcia ? Kojarzysz terminy JIT, ramhack? Zoptymalizowany DVM ? Czy też prosta migracja z systemu plików RFS na EXT ? Nawet zabawny G1 z dobrze napisanym romem 1.6 (np super D) może być o wiele szybszy niż taki eclair 2.1 .. Także przestań pisać bzdury.
Opis:- nie musze ci nić wyjaśniać drogi kolego to jest moja opinia
A chętnie bym posłuchał. Argument, że jest "przejrzysty" wypada dość blado... każdy system można dostosować pod siebie TAK by był prosty i banalny w obsłudze. |
| |
| ziomek |
Napisany: 30 Wrz 2010 05:15 |
|
|
a wiesz co wygrałeś android jest super lalala i wogóle , nie mam czasu prowadzić ta bezsensowną rozmowe bo chcesz udowodnić nią że jestem obeznany itp a mnie to nie obchodzi i mam to gdzieś . próbujesz mnie w każdym zdaniu zdeklasować i nawet by to podziałało gdybym był głupi . chcesz się równać poziomem wiedzy to ja się w to nie bawię bo to zabawa dla dzieci .co do szybkości symbiana to taka omnia hd ma dla mnie wystarczająca szybkość .
malutor zgadzam się z tobą .
Napisany: 01 Paź 2010 04:15 |
|
|
Opis:- wogóle , nie mam czasu prowadzić ta bezsensowną rozmowe
Uwierz mi, nie chce Cie nawet prowokować, ale muszę to napisać. A co ? To, że "nie masz czasu" prowadzić tej rozmowy bo za przeproszeniem FIGĘ wiesz. Nie byłoby nic złego w Twojej ignorancji na temat OS'ów gdyby nie to, że propagujesz swój brak wiedzy. Piszesz coś, o czym w ogóle nie masz pojęcia i wprowadzasz innych userów w błąd. Postawa godna moderatora ? Proszę Cie... Poza tym, nie miałem na myśli stworzenia bezsensownej dyskusji, tylko wymianę opinii z człowiekiem na poziomie za pomocą konstruktywnych argumentów i przekonań, tudzież opinii na temat technologi mobilnych. Niestety... w tym momencie to zwykły monolog gdzie podmiotem jestem JA.
Opis:- a wiesz co wygrałeś android jest super lalala
O ironio ...
Opis:- chcesz udowodnić nią że jestem obeznany itp
Przepraszam bardzo. Nie napisałem, że chcę pokazać innym userom Twoją super obszerną wiedzę [sarkazm], ani ją zdementować. Przeglądając Twoje posty mniemam, że w ogóle jej nie masz. A wiesz, ja nie lubię jak ktoś się wypowiada na temat, w którym nic nie wie. Nie obchodzi Cie to? Vice versa, ale nie przejdę obojętnie obok człowieka, siedzącego na stanowisku moderatora [który musi mieć jakąś wiedzę] by wprowadzał innych w błąd [powtarzam się] i pisał opinie typu "BO TAK!". Jesteś człowiekiem nieobiektywnym, mało elokwentnym a o błędach ort. nie wspomnę.
If you say so ...
Opis:- chcesz się równać poziomem wiedzy to ja się w to nie bawię bo to zabawa dla dzieci
Nawet dyskutując z drugim osobnikiem na tak trywialne tematy, nie wiesz co napisać, bądź nie rozumiesz co ktoś chce Ci przekazać. Mnie Twoja wiedza, a właściwie jej brak [znowuż się powtarzam] NIC nie obchodzi. Nie zamierzam też równać się z Tobą wiedzą na temat GSM bo po pierwsze - nie miałbym o czym z Tobą rozmawiać, po drugie - nie o to mi się tutaj rozchodzi. Znasz termin wymiana zdań i synonimy z tym związane ? Widzę, że nie. Pozwól Wać Panie Modku, że Ci wyjaśnię to na chłopski rozum, i to dużymi literami z odstępami :
CHCIAŁEM - POPROWADZIĆ - DYSKUSJĘ [Wymianę zdań] NA - TEMAT - SYSTEMÓW - OPERACYJNYCH - A - NIE - PONIŻAĆ - CIEBIE - CZY - TWOJĄ - WIEDZĘ (wybacz, zakrztusiłem się).
Proszę Cie, powiedz mi, że zrozumiałeś to co mam na myśli... |
| |
| ziomek |
Napisany: 01 Paź 2010 05:05 |
|
|
zrozumiał bym cie doskonale i przyznał bym ci racje ale wypowiadasz się w każdym swoim poście lekceważąco do mnie , nie odpowiednim tonem to że nie mam czy mam racje to czy wiele wiem czy nie wiem . |"CHCIAŁEM - POPROWADZIĆ - DYSKUSJĘ" .
"
ziomek, używałeś Ty w ogóle na dłuższą metę Windows Mobile albo Androida ? Szczerze mówiąc dodam coś od siebie, więęęęęc! :
Używałem symbiana przez 3 lata. Począwszy od n-gage'a QD skończywszy na E52, n95-2 a nawet 5530. Używałem WM przez 2 lata. Tam zaczynałem przygodę od popularnego Hermesa, potem Wizarda, BlueAngela. Skończywszy swoją przygodę na Diamondzie postanowiłem spróbować Androida. Jest szybszy, stabilniejszy, wydajniejszy, bardziej przyjazny użytkownikowi, a o funkcjach internetowych czy personalizacji interfejsu nie wspomnę. Ilość appsów i wsparcie developerów to (np ci z XDA-dev) .. no cóż, WM i Andek górują. Symbian odchodzi do lamusa, także proszę Cie, nie pisz głupot, że jest LEPSZY. Na gołe oko widać, że prócz symbiana nie używałeś ŻADNEGO z wyżej wymienionych systemów, także jakim prawem oddajesz głos w tej kwestii ? Nie oddałeś żadnego konstruktywnego argumentu dlaczego symbian jest (i tu znowu) lepszy. Ja Ci mogę podać kilkadziesiąt, także pytaj o co chcesz drogi kolego i jeszcze raz proszę - WPIERW pisz argumenty, potem opinię."
oceniasz mnie po okładce , pytasz mi się jakim prawem oddaje głos a jakim prawem ty mnie oceniasz nic o mnie nie wiedząc .
"nie miałem na myśli stworzenia bezsensownej dyskusji, tylko wymianę opinii z człowiekiem na poziomie za pomocą konstruktywnych argumentów i przekonań"
tak z człowiekiem na poziomie biorąc pod uwage że zdeklasowałeś mnie już od pierwszego twojego postu oceniając mnie bezpodstawnie .to było bardzo konstruktywne .
ze wszystkim się mogę zgodzić z tym że niemam racji z tym że ty masz z tym że się nie znam czy co tam chcesz ale ton jaki wykazałeś w swoich wypowiedziach świadczy o lekceważeniu mnie o pewnym rodzaju hamstwa .
przykłady:
Opis:- Za trudny ? kod emotikony:
Opis:- bo za przeproszeniem FIGĘ wiesz
Opis:- Przepraszam bardzo. Nie napisałem, że chcę pokazać innym userom Twoją super obszerną wiedzę [sarkazm],
a to tylko tylko pare z tych . jesteś niezadowolony z tego że jestem moderatorem to proszę napisz do admina on cie wysłucha . nie będę kontynuował tej dyskusji . nie jestem na tyle sarkastyczny i lekceważący jak ty i sądze że będę tym lepszym kończąc tą bezcelową dyskusje . no chyba że chcesz jeszcze mnie wyśmiać bo innego powodu kontynuowania tej dyskusji przez ciebie nie widze .
Napisany: 02 Paź 2010 10:00 |
|
|
Opis:- oceniasz mnie po okładce , pytasz mi się jakim prawem oddaje głos a jakim prawem ty mnie oceniasz nic o mnie nie wiedząc
Czytałem Twoje posty. Właściwie większość, także wnioskując po nich jestem w stanie powiedzieć CO wiesz, a czego nie wiesz. Nic o Tobie nie wiem ? To, że Twoja wiedza o tech mobilnej jest równa ZERU mi wystarczy.
Opis:- ton jaki wykazałeś w swoich wypowiedziach świadczy o lekceważeniu mnie o pewnym rodzaju hamstwa
Ton ? A jak mam się do Ciebie zwracać jednocześnie patrząc na to, jak robisz userów (w tym mnie) w "bambuko" ? I to jeszcze świadomie. Toć inaczej się nie da. Poza tym nie hamstwo, lecz CHAMSTWO. To też różnica, chyba, że cierpisz na dysortografię. Wtedy jestem zmuszony Cie przeprosić. Poza tym, wypraszam sobie termin chamstwo kierowane w moją stronę. Jako moderator powinieneś znać nie tyle co regulamin własnego forum, ale i netykietę obowiązującą w internecie. Na żadnym kroku nie ubliżyłem Tobie czy Twojej szanownej osobie, także chłopcze - wstrzymaj konie i z łaski swojej słowa "chamstwo", którego nie umiałeś nawet dobrze napisać nie używaj. Tym bardziej do mnie, gdyż powtórzę - nie obraziłem Cie (chyba, że opinia bez wulgaryzmów jest dla Ciebie ..chamska), lecz Ty mnie teraz tak. Nazywając moje zachowanie chamskim, ubliżasz mojej osobie na co sobie nie pozwolę.
Opis:- a to tylko tylko pare z tych . jesteś niezadowolony z tego że jestem moderatorem to proszę napisz do admina
Nie wadzi mi to. Już napisałem co mi tutaj przeszkadza. Wyśmiewać Cie zamierzam, choć w pewnym stopniu zasługujesz na odrobinę sarkastycznego "no niee gaaadaaaj! poważnie?!" z lekką nutką krztuszącego śmiechu.
Też jestem moderatorem forum mobilnego, ale takiej nonszalancji u "zielonego" nie widziałem nigdy w życiu... Nie napiszę do admina. Chętnie popatrzę jak gnijesz na tym forum. |
| |
| ServuS124 |
Napisany: 02 Paź 2010 10:36 |
|
|
Kurczę, dlaczego go zbanowaliście? Przecież chłopak dobrze gadał a widać że komuś zabrakło jaj na odpowiedź i łatwiej było zachować się po ''hamsku'' i zbanować. A szkoda bo całkiem fajnie mi się czytało jak ''ziomkowi'' z posta na post zaczynało brakować kontrargumetów.
Pozdrawiam bastek1215 (tak to ja ten od tych linków)
Napisany: 02 Paź 2010 11:20 |
|
|
ja go zbanowałem bo nie miałem sił może i mądrze się wypowiadał ale dajcie spokój gościu nie miał żadnych zachamowań {chłopcze,Panie Modku,} jaśli ktoś chce mnie wyśmiewać za pomocą sarkazmów to ja dziękuje . już odjechaliśmy daleko od tematu ton jego rozmowy był dla mnie zbyt bezczelny i arogancki . bastek ja rozmumiem że ktoś może krytykować mnie moją wiedze nawet moją ortografie to niech to załatwi na pw a nie zaśmieca temat .
Opis:- Chętnie popatrzę jak gnijesz na tym forum.
za takie coś to ja dziękuje .