| Temat Przesunięty przez: Laki1231 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| deltanet | ||
| Przed przystąpieniem do jakiejkolwiek operacji upewnij się że bateria twojego telefonu jest w pełni naładowana a na PC masz zainstalowaną najnowszą wersję PC Suit... Do uratowania naszego „Dead Phone” potrzebne nam będą : - JAF 1.98.62 - JAF PKEY Emulator v5.0 - Odpowiedni firmware (najlepiej nowsza wersja niż ta która była w telefonie). 1) Instalujemy JAF 1.98.62 zgodnie z instrukcjami widocznymi na ekranie PC (standardowa instalacja) 2) Wypakowujemy z archiwum RAR JAF PKEY Emulator v5.0 najlepiej na Pulpit. 3) Uruchamiamy JAF PKEY v5.0 i klikamy GO!. wyskoczy nam okienko z błędem "box driver not installed" lub podobnym.Poprostu klikamy ok i po chwili otworzy nam się J.A.F. 5) W głównym oknie programu wybieramy zakładkę BB5 znajdującą się na górze okna 6) Z rozwijanej listy wybieramy wersję oprogramowania która nas interesuje. 7) klikamy Flash i zatwierdzamy przyciskiem TAK (YES) ostrzeżenie o Rozpoczęciu flashowania. Po około 2 sekundach naciskamy na krótką chwilę przycisk zasilania w telefonie.Jeśli wszystko jest ok. rozpocznie się proces flashowania. Potrwa kilka minut po których nasz telefon powróci do życia… Po wciśnięciu przycisku zasilania mogą (lecz nie muszą) pojawić jeszcze jakieś ostrzeżenia za każdym razem zatwierdzamy klikając TAK, YES lub DALEJ. Po zakończonym flashowaniu i uruchomieniu telefonu zalecam sformatowanie telefonu kodem *#7370#. Instrukcja sporządzona na podstawie informacji dostępnych w sieci oraz własnego doświadczenia… - JAF 1.98.62 Pobieranie / Download:
- JAF PKEY Emulator v5.0 Pobieranie / Download:
/przyklejam - d00b |
||
| hiro91robert | ||
| niestety ale nie udało mi się uratować fona...;/ robiłem wszystko krok po kroku i lipa...;/ może wie ktoś czemu??;/ jak coś to to mój e-mail: hiro91robert@gmail.com | ||
| DARO13 | ||
| to działa tylko na telefonie z symbianem , możliwe że twój telefon jest uszkodzony wewnętrznie czyt. jakiś element techniczny zawiódł a nie system który można wielokrotnie flashować i formatować | ||
| acker18 | ||
| Ja mam taki problem z Nokią N70 : Pobieranie / Download: Co to oznacza?? Telefon jest na tyle padnięty że po naciśnięciu przycisku zasilania nawet ekran się nie załącza
a ładuje się normalnie |
||
| TOMAROZA25 | ||
KOLEDZY JA WAM POLECAM PHOENIX TYM PRZELECIEC WASZE TELEFONKI I NAPEWNO JE POSTWAICIE JA TAK MIALEM JAK PRZERWAŁEM AKTUALIZACJĘ W KITĘ 6650-FLOD PHOENIX-EM I RUSZYŁ TYLKO ZASKWIERCZAŁO PO PAZURKACH JEJ HEHEH |
||
| chucky | ||
| TOMAROZA25, nie pisz dużymi literami _________________ |
||
| patanegros | ||
| leo20, leo20, jak postawic n73 poz zmianie product code na inny telelfon niechce sie wlaczyc co zrobc gg;9071591 dobrze zaplace | ||
| chucky | ||
| patanegros, możesz zrobić hard format: *,3,zielona słuchawka i power on.off, trzymasz do momentu mrugnięcia napisu nokia, bateria musi być naładowana do co najmniej 80%, lub tą metodą: Pobieranie / Download:
_________________ |
||
| leomardo111 | ||
| Pójdzie to na mojej nokii N96 bo padla po wgraniu softu przez NSU?? | ||
| Jack | ||
| Tak. Pójdzie. _________________ |
||
| ml0dy155 | ||
| Witam, A jeżeli nie ma mojego tel. na liście? moge coś zrobić? .. nokia 5230 RM-588 Niestety postawić się jej nie da za pomocą phoenix'a więc probuje tego.. może ktoś ma jakieś rozwiązanie? // hmm.. po komentarzach w sieci wnioskuje, ze chyba jest nowsza wersja potrzebna - 64 //a jednak .. w wersji ...98.64 nie na 5230, natomiast widzialem logi na jakims zagranicznym forum, jak wgrywał tą wersją do tej nokii. Ktoś może jakoś pomóc ? //SE poradzilem ;] |
||
| lech1784 | ||
| Phone failed to boot in flash mode CMT... takie coś mi wyskoczyło po zabawie z jafem pomózcie da rade jeszcze coś zrobic |
||
| 1 2 3 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[N96] Dead Phone po wgrywaniu softa |
Pytania i Problemy z telefonami | donnitro | |
[E63] Prawdopodobnie DEAD, phone start-up failed |
Pytania i Problemy z telefonami | Micechal | |
Naprawa joysticka w SE |
Pozostałe | Gamer | |
Naprawa AutoFocusa |
Pozostałe | Gamer | |
Naprawa AutoFocusa |
Pozostałe | BoRoS | |
[N82] ile kosztowałaby naprawa gniazda microSD ? |
Pytania i Problemy z telefonami | xJAmaTOx | |
Zmiana Product Code Nokia 5800 XM programem J.A.F.Sposób przy użyciu J.A.F. 1.98.62 |
Hacked Symbian/Flashing | deltanet | |
Jak podpisać aplikację certyfikatem z OPDA programem SignSISPodpisywanie aplikacji korzystając ze strony OPDA |
Pozostałe | darkonx | |
Dead SpaceStrzelanka |
Gry | Jack | |
Dead RiderZręcznościowa |
Gry | Undisputed | |