| Temat Przesunięty przez: Laki1231 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| pawelooss | ||
W tym artykule przedstawiam opis wgrywania oprogramowania do niedziałającego (niewłączającego się) telefonu za pomocą programu Nokia Phoenix 2007.44. Możesz obejrzeć sobie również film ukazujący proces flashowania niedziałającego telefonu. Pobieranie / Download:
Czasem może się zdarzyć, że podczas uaktualniania oprogramowania za pomocą Nokia Software Updater albo przy próbie wgrania softu programem typu Nokia Phoenix telefon padnie, tzn.:
Najczęściej spowodowane jest to przerwaniem wgrywania softu lub próbą wgrania wcześniejszej wersji oprogramowania, niż była w telefonie. W przeważającej większości przypadków da się to naprawić w warunkach domowych. Ściągnij i zainstaluj Phoenix'a oraz paczki z odpowiednim oprogramowaniem, a następnie postępuj wg poniższych wskazówek. 1. Uruchom program Nokia Phoenix. 2. Wybierz File, a następnie kliknij na Manage Connections. 3. Przesuń NO CONNECTION na górę listy oraz wybierz Apply, a później Close. 4. Wybierz File, kliknij na Open Product, a następnie wpisz kod modelu telefonu (np. RM-237 w przypadku Nokii 3110c), zaznacz wyszukany model i zatwierdź - OK. 5. Z menu Flashing wybierz Firmware Update. 6. Kliknij na [...] z prawej strony pola Product Code, z listy wybierz żądany Product Code i zatwierdź - OK. 7. W oknie Firmware Update zaznacz Dead phone USB flashing. 8. Podłącz telefon do komputera i kliknij Refurbish. 9. Kiedy pojawi się komunikat: Waiting for USB device. Press phone's power button (if you start from dead terminal), wciśnij krótko (0,5 - 1 sek.) włącznik telefonu i poczekaj na zakończenie flashowania. W razie problemów w pkt. 9 z wykryciem telefonu przez komputer po naciśnięciu włącznika: odłącz telefon od komputera, wyjmij baterię, włóż ją z powrotem, podłącz telefon do komputera i powtórz procedurę od pkt. 5. Próbuj tak aż do skutku - nie zawsze "zaskoczy" za pierwszym, czy drugim razem. Uwaga 1! Nie pozwala to na downgrade, także jakakolwiek próba wgrania niższej wersji oprogramowania uniemożliwi włączenie telefonu i trzeba będzie go ponownie stawiać na nogi tą metodą. Uwaga 2! Wbrew temu co pisze się na forach (ładowanie oprogramowania na telefon z naładowaną baterią) całkiem nieźle działa wgrywanie przy rozładowanej baterii i podpiętej ładowarce. Także podtrzymując i powtarzając to, co mówiłem - póki w telefonie jest bootloader, nie da się go uszkodzić nieodwracalnie. I jak widać nawet nie zawsze potrzeba do tego box'a za 400 zł. Jeśli pojawi się poniższy komunikat, flashuj do skutku! Nie ma innej rady! Pobieranie / Download:
Życzę miłego flashowania! Autor: Amras666 & Pawelooss |
||
| uziael | ||
| qrcze pojawia mi się taki sam błąd jak powyżej napisano :(The flashing failed. Do you like to retry the flashing? HRESULT 0x8401f145 (-2080247483) Unable to get error message) nie wiem ile razy wytrzyma mój fon flashowanie. czy ktoś miał taki błąd i w końcu udało mu się zrobić flash poprawnie? mój tel jest z orange - może to jest kłopot? mi zależy na sflashowaniu sprzętu ze względu na polecenia głosowe, które przestały działać po ugradzie FW do 21.0.025.241.02. często korzystałem z tych poleceń i działały świetnie. // dopisz jakiego fona masz /db |
||
| pawelooss | ||
| Nie można wgrywać starszego softu niż był... | ||
| ROMA | ||
| No wielkie dzięki.Tego szukałem aby reanimować mój telefon | ||
| Piotr010 | ||
uziael, jak reanimowac fona pomocy |
||
| Jack | ||
| Jeżeli nie chce się włączyć przy próbie flashowania to nic z tym nie zrobisz. I nie pytaj o to samo w 2 tematach _________________ |
||
| Piotr010 | ||
Już dałem sobie rade fon działa zanik ktoś odp. gdy ktoś prosi o pomoc to.... |
||
| Nikrom12 | ||
| Co jeśli normalnie da się tak flashować, a później i tak się nie włącza? | ||
| Jack | ||
| Jeżeli flashowanie przebiegnie pomyślnie to musi telefon się włączyć. Jeżeli nie to zrobiłeś coś źle _________________ |
||
| starymysiek | ||
| No ale to nie jest pomoc -nie jestem specem i próbowałem pobrać konieczny soft tyle że nie pobrałem bo to co pobrałem to nie jest to.Po prostu nie wiem co mam pobrać - znalezione w sieci linki nie działają. Dlatego ponownie proszę o konkretną pomoc. pozdrawiam |
||
| Laki1231 | ||
| http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm jest to konkretna pomoc, jak wgrać, jak shakować _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
[Satio] Dead flashing. |
Pytania i Problemy z telefonami | Harmattan | |
[5530] Dead telefonu |
Pytania i Problemy z telefonami | gawciux | |
[N96] Dziwne zachowanie telefonu po dead flashu |
Pytania i Problemy z telefonami | skuty | |
[5230] Resetowanie się telefonu |
Pytania i Problemy z telefonami | daanielito | |
[n95 8gb] Wyłączanie się telefonu |
Pytania i Problemy z telefonami | boczo | |
[N73] Samoistne wyłączanie się telefonu |