| Temat Przesunięty przez: Jack |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Jack | ||
| Na pewno w tym. Problemem może być - mało ram - brak akcelometra - słaby procek itd. itp. Nie off topujmy już tematu _________________ |
||
| bigger1 | ||
| Procedura hackowania(flashowanie) 0. Przejdź do folderu C:/Program Files/Nokia/Phoenix/Products i utwórz w nim folder o nazwie RM-XXX, gdzie za XXX wstaw numer swojego RM. Informacje o nim znajdziesz na naklejce pod baterią. Do tego folderu wklej wszystkie pliki które pobrałeś przez Navifirm 1. Podłącz telefon do komputera w trybie "PC Suite" 2. Uruchom program Phoenix, przejdź do zakładki File->Manage Connections 3. W okienku które się pojawi zaznacz "USB" i kliknij Apply 4. Ponownie rozwiń zakładkę File i kliknij "Scan Product". Po chwili Twój telefon zostanie znaleziony, o czym zostaniesz poinformowany wyświetleniem się informacji o nim na dole okna programu 5. Kliknij na Flashing, a następnie Firmware Update 6. W nowo otwartym oknie kliknij Options 7. Z listy wyświetlonych plików zaznacz i usuń ten, którego nazwa jest taka sama jak tego, który pobrałeś przed chwilą(chodzi mi o plik, jak to nazwałem tez "z hackiem). Obydwa pliki mogą się różnić tylko końcówką, na przykład oryginalny będzie miał końcówkę .U12, a zmodyfikowany .U11. Wtedy należy zmienić końcówkę zmodyfikowanego pliku na taką jaką ma oryginał! Często w nazwie oryginalnego pliku jest nazwa operatora, dla którego było brandowane firmware. 8. Teraz w tym samym okienku kliknij Add, potem na ikonkę z trzema kropeczkami i wskaż lokalizację pliku, który pobrałeś(pamiętaj żeby rozpakować archiwum, gdyż pakowałem je do plików *.rar) W linijce "Type" zaznacz "Content" W linijce "Use-case" zaznacz Refurbish Kliknij OK 9. Kliknij jeszcze raz OK w większym okienku, którego używaliśmy wcześniej, a następnie długi button Refurbish Rozpoczyna się flashowanie. Potrwa ono około 10 minut. link do hacka dla nokii c6 Pobieranie / Download:
ja system mam złamany certyfikat można wyrobić tutaj z dnia na dzień [REKLAMA] |
||
| Jack | ||
| bigger1, Nie trzeba czytać regulaminu aby się domyśleć że konkurencyjnych for się nie reklamuje. Kolejne złamanie regulaminu skończy się dla Ciebie Warnem _________________ |
||
| rafihackero | ||
| Witam serdecznie, mam pytanko... jestem w miarę świeżym użytkownikiem nokii c6 i chciałbym wiedzieć do czego jest ten certyfikat (co daje?). Wiem, że do podpisywania aplikacji, ale jak instaluje aplikacje i gry z tego forum (bez certyfikatu) to nie mam żadnych problemów - większość działa. Oczywiście certyfikat mam wyrobiony ale z niego nie korzystam. Sprawa druga - crackowanie symbiana - co daje? Sory za moją niewiedzę, ale lepiej pytać niż błądzić Z góry dziękuję za odpowiedz |
||
| Jack | ||
| no certyfikatem podpisujesz a jak złamiesz system to już wszystko zainstalujesz bez podpisywania _________________ |
||
| rafihackero | ||
| ok, to może sprecyzuję moje pytanie dotyczące certyfikatu. Jak poznać, kiedy muszę aplikację podpisać certyfikatem? Na telefonie podczas instalacji/uruchomienia pojawi się komunikat błędu? Kiedy poznać, że problem jest z certyfikatem a kiedy aplikacja jest niekompatybilna z telefonem? |
||
| Jack | ||
| Jak poznać, kiedy muszę aplikację podpisać certyfikatem? -gdy masz komunikat błąd certyfikatu lub aplikacja od niezaufanego dostawcy. _________________ |
||
| « 1 2
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Sprawdź jakiego symbiana posiada twój telefon.Lista aktualna na dzień 12.06.2011 |
Pozostałe | Laki1231 | |
Hakowanie nokia e72, proszę o pomocs60v3 |
Pytania i Problemy z telefonami | lovelas69 | |
Czy programy z symbiana v3 pasuja do symbiana v 5? |
Pytania i Problemy z telefonami | kreiten | |
Łamanie symbiana v3 |
Pozostałe | kot94 | |
[Satio] GG na Symbiana |
Pytania i Problemy z telefonami | vivro | |
łamanie symbiana |
Pytania i Problemy z telefonami | MobiL | |
Temat z Symbiana ^3 |