Temat Przesunięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
BoRoS Oszukaj swoją sieć! Napisany: 30 Lis 2008 11:59 Oszukaj swoją sieć!  

1. SMS za darmo
Podczas wysyłania SMS'a (gdy pojawi się pasek postępu) czekamy 3-5 sekund i wyłączamy telefon. Sieć nie skazuje za jego wysłanie. xP

2. Doładowanie 2 telefonów jedną kartą (Orange)
Potrzebujemy dwie karty z tej samej sieci no i dwa tele oczywiście. W obu telefonach wpisujemy kody doładowujące (np. *124*14cyfrowykod#) i w tym samym momencie zatwierdzamy. Na 90% zostaną doładowane obydwie karty xP

3. Darmowy WAP w Erze
Zadzwoń pod numer 602900*, i wciśnij 0, konsultant aktywuje Ci darmowy pakiet GPRS. Dzięki temu będziesz mógł bez żadnych opłat pobrać dzwonek, grę, tapetę, a także cieszyć się w pełni darmowym dostępem do Omnix bezpośrednio ze swojego telefonu. W sumie to aż 3 MB WAPÄ�Ë�Ä?żË?Ä?żË?u za free!

4. Doładowanie Era co tydzień o 10 zł za darmo!!!
Najpierw wysyłasz SMSÄ�Ë�Ä?żË?Ä?żË?a o treści T na numer 8000. System wychwyci, że jesteś zainteresowany - pokaż mu "faka" i po chwili wyślij SMSÄ�Ë�Ä?żË?Ä?żË?a o treści N na numer 8002. Gotowe? No czas zadymić!!! Zadłuż konto na co najmniej MINUS JEDEN GR (-1gr).
Era ma na tyle głupi system, że od razu myśli, że chcesz "zerwać umowę i wyrzucić kartę". Po kilku dniach dostaniesz wiadomość, że jeśli uzupełnisz konto o 20zł i wyślesz SMSÄ�Ë�Ä?żË?Ä?żË?a o treści T na 8000 otrzymasz 10zł doładowania. Potem znowu N na 8002, znowu zadłużenie i... powtarzasz do znudzenia.

5. Podwójne doładowanie (Plus)
Będą nam do tego potrzebne 2 telefony komórkowe. Plus umożliwia nam doładowanie naszego konta z innego telefonu komórkowego. No więc cały ,,myk" polega na tym, aby doładować jedno konto jedną i drugą komórką w małym
odstępie czasu... W praktyce wygląda to następująco... Na telefonie którego konto chcemy doładować wpisujemy wg. schematu(dla sieci Plus GSM ):
*123*14-o cyfrowy kod doładowujący# czyli np. *123*1234567891234# Natomiast na drugim telefonie:
*123*numer telefonu pierwszego*14-o cyfrowy kod doładowujący# czyli przykładowo *123*605157961*1234567891234#
Kiedy wszystko wpiszemy akceptujemy .... Musimy zrobić na tyle szybko żeby sieć nie zdążyła zarejestrować tego doładowania (najlepiej w tym samym czasie).

Jeśli działa i się podoba to postaw piwko!

!Poradnik nie jest mojego autorstwa!

Adam1113 Oszukaj swoją sieć! Napisany: 19 Sie 2010 09:04  

to na smsy za darmo nie działa zamiast wysłać smsa i nie zabrać mi kasy to zabrało mi kase a smsa nie wysłało
nikus287 Oszukaj swoją sieć! Napisany: 19 Sie 2010 09:34  

Omg, doładowanie 2 telefonów na raz działa!

krzycho2612 Oszukaj swoją sieć! Napisany: 20 Sie 2011 03:55  

tylko jak masz zarejestrowane te 2 karty i się połapią to masz przesrane
Undisputed Oszukaj swoją sieć! Napisany: 20 Sie 2011 09:49  

krzycho2612, jak przesrane?wyrzucasz karte i tyle...kupujesz nowa i bawisz sie dalej

Laki1231 Oszukaj swoją sieć! Napisany: 21 Sie 2011 10:39  

Nie połapią robię tak już chwile tylko jak się nie udaje czasem;d

kamil90 Oszukaj swoją sieć! Napisany: 21 Sie 2011 03:54  

To mi przypomina przekręt jaki zrobiłem 4 razy (chyba w 2004 roku). W pewnym miesięczniku był w prezencie starter z Plusa. Kupiłem więc,tylko dla tej startówki bo gazetka kosztowała około 6 zł. Kiedy zapodało się nową kartę sim z plusa do telefonu, po paru minutach operator blokował konto informując przy tym w smsie, że należy je doładować. Przez przypadek odkryłem, że w ciągu tych paru minut da się naściągać ile wlezie gierek za 11zł sztuka. Dysponowałem wówczas telefonem Nokia 3510i, więc pamięci starczyło mi na pobranie 16 gier. Wcześniej szykowałem smsy z kodami do gier by nie tracić czasu podczas akcji z pobieraniem. 16*11=176. To dopiero zadłużenie. Po wszystkim wyrzucałem taką karte. Po tych czterech próbach właśnie operator chyba wyciągnął wnioski i okazało się, że nie można z nowej karty wysyłać smsów droższych niż 3 złote. Ale serie takich za 2,44 można. Tyle, że wtedy już przestałem się w to bawić :p