| Autor |
Wiadomość |
| BoRoS |
Napisany: 30 Lis 2008 11:59 Oszukaj swoją sieć! |
|
|
1. SMS za darmo Podczas wysyłania SMS'a (gdy pojawi się pasek postępu) czekamy 3-5 sekund i wyłączamy telefon. Sieć nie skazuje za jego wysłanie. xP
2. Doładowanie 2 telefonów jedną kartą (Orange) Potrzebujemy dwie karty z tej samej sieci no i dwa tele oczywiście. W obu telefonach wpisujemy kody doładowujące (np. *124*14cyfrowykod#) i w tym samym momencie zatwierdzamy. Na 90% zostaną doładowane obydwie karty xP
3. Darmowy WAP w Erze Zadzwoń pod numer 602900*, i wciśnij 0, konsultant aktywuje Ci darmowy pakiet GPRS. Dzięki temu będziesz mógł bez żadnych opłat pobrać dzwonek, grę, tapetę, a także cieszyć się w pełni darmowym dostępem do Omnix bezpośrednio ze swojego telefonu. W sumie to aż 3 MB WAPÄ�Ë�Ä?żË?Ä?żË?u za free!
4. Doładowanie Era co tydzień o 10 zł za darmo!!! Najpierw wysyłasz SMSÄ�Ë�Ä?żË?Ä?żË?a o treści T na numer 8000. System wychwyci, że jesteś zainteresowany - pokaż mu "faka" i po chwili wyślij SMSÄ�Ë�Ä?żË?Ä?żË?a o treści N na numer 8002. Gotowe? No czas zadymić!!! Zadłuż konto na co najmniej MINUS JEDEN GR (-1gr). Era ma na tyle głupi system, że od razu myśli, że chcesz "zerwać umowę i wyrzucić kartę". Po kilku dniach dostaniesz wiadomość, że jeśli uzupełnisz konto o 20zł i wyślesz SMSÄ�Ë�Ä?żË?Ä?żË?a o treści T na 8000 otrzymasz 10zł doładowania. Potem znowu N na 8002, znowu zadłużenie i... powtarzasz do znudzenia.
5. Podwójne doładowanie (Plus) Będą nam do tego potrzebne 2 telefony komórkowe. Plus umożliwia nam doładowanie naszego konta z innego telefonu komórkowego. No więc cały ,,myk" polega na tym, aby doładować jedno konto jedną i drugą komórką w małym odstępie czasu... W praktyce wygląda to następująco... Na telefonie którego konto chcemy doładować wpisujemy wg. schematu(dla sieci Plus GSM ): *123*14-o cyfrowy kod doładowujący# czyli np. *123*1234567891234# Natomiast na drugim telefonie: *123*numer telefonu pierwszego*14-o cyfrowy kod doładowujący# czyli przykładowo *123*605157961*1234567891234# Kiedy wszystko wpiszemy akceptujemy .... Musimy zrobić na tyle szybko żeby sieć nie zdążyła zarejestrować tego doładowania (najlepiej w tym samym czasie).
Jeśli działa i się podoba to postaw piwko!
!Poradnik nie jest mojego autorstwa!
| Adam1113 |
Napisany: 19 Sie 2010 09:04 |
|
|
to na smsy za darmo nie działa zamiast wysłać smsa i nie zabrać mi kasy to zabrało mi kase a smsa nie wysłało |
| |
| nikus287 |
Napisany: 19 Sie 2010 09:34 |
|
|
Omg, doładowanie 2 telefonów na raz działa!
Napisany: 20 Sie 2011 03:55 |
|
|
tylko jak masz zarejestrowane te 2 karty i się połapią to masz przesrane |
| |
| Undisputed |
Napisany: 20 Sie 2011 09:49 |
|
|
krzycho2612, jak przesrane?wyrzucasz karte i tyle...kupujesz nowa i bawisz sie dalej
Napisany: 21 Sie 2011 10:39 |
|
|
Nie połapią robię tak już chwile tylko jak się nie udaje czasem;d
Napisany: 21 Sie 2011 03:54 |
|
|
To mi przypomina przekręt jaki zrobiłem 4 razy (chyba w 2004 roku). W pewnym miesięczniku był w prezencie starter z Plusa. Kupiłem więc,tylko dla tej startówki bo gazetka kosztowała około 6 zł. Kiedy zapodało się nową kartę sim z plusa do telefonu, po paru minutach operator blokował konto informując przy tym w smsie, że należy je doładować. Przez przypadek odkryłem, że w ciągu tych paru minut da się naściągać ile wlezie gierek za 11zł sztuka. Dysponowałem wówczas telefonem Nokia 3510i, więc pamięci starczyło mi na pobranie 16 gier. Wcześniej szykowałem smsy z kodami do gier by nie tracić czasu podczas akcji z pobieraniem. 16*11=176. To dopiero zadłużenie. Po wszystkim wyrzucałem taką karte. Po tych czterech próbach właśnie operator chyba wyciągnął wnioski i okazało się, że nie można z nowej karty wysyłać smsów droższych niż 3 złote. Ale serie takich za 2,44 można. Tyle, że wtedy już przestałem się w to bawić :p |
| |