| Autor |
Wiadomość |
| lui754 |
Napisany: 05 Gru 2009 04:59 Przyspiesz Galerię i Odtwarzacz muzyki (tylko FP1) |
|
|
Opis:- Co robi modyfikacja?
1. Przyspieszy uruchamianie się Galerii i Odtwarzacza muzyki 2. Ograniczy ilość folderów, w których w/w aplikacje wyszukują multimedia.
Opis:- Procedura:
1. Pobieramy załącznik i wypakowujemy pliki 2. Przesyłamy do telefonu (Bluetooth / USB) 3. Plik MGXDatabasePlugin.rsc przenosimy do C:\Resource\ 4. Plik 101ffcd2.txt przenosimy do C:\private\10202be9\ 5. Uruchamiamy telefon ponownie
Teraz Odtwarzacz muzyki będzie szukał utworów tylko w folderze: E:\sounds\, a Galeria będzie szukać zdjęć i filmów w folderach: E:\images\ oraz E:\videos\
Również gdy wybieramy dzwonek do połączeń głosowych w profilu, będą widoczne tylko pliki muzyczne z E:\sounds\simple\, zamiast wszystkich utworów zgromadzonych w telefonie.
Opis:- UWAGA!
Modyfikacja ma jedną wadę: Jeśli używacie Podcastów Galeria nie będzie ich wykrywać w E:\Podcasts. Miejmy nadzieję, że w przyszłości zostanie to poprawione.
Paczka zawiera dwie wersje aplikacji. v1.0 oraz v1.01 Przyspieszenie v1.01.rar <div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div> |
|
|
| dommar |
Napisany: 08 Lut 2010 07:14 |
|
|
w jaki sposób mam przenieś plik MGXDatabasePlugin.rsc do C:\Resource\. i skąd mam wziąć plik 101ffcd2.txt
Napisany: 08 Lut 2010 07:59 |
|
|
dommar, najpierw musisz wyłączyć zabezpieczenia żeby móc przenieść plik MGXDatabasePlugin.rsc do c:/resource a plik 101ffcd2.txt pobierasz z linku
Napisany: 09 Lut 2010 06:12 |
|
|
tak to właśnie nie wiem, w jaki sposób mam wyłączyć te zabezpieczenia
Napisany: 09 Lut 2010 06:16 |
|
|
dommar, w RomPatcherze dajesz disable caps lub aktywujesz patch open4all
Napisany: 09 Lut 2010 09:47 |
|
|
leo20, dzięki za pomoc
Napisany: 20 Lut 2010 03:08 |
|
|
na N73-niedziała |
| |
| zwir223 |
Napisany: 10 Cze 2010 09:14 |
|
|
Witam! Mam pytanie: Jak odinstalować ten przyśpieszacz bo narobił mi bałaganu w telefonie. Proszę was o pomoc |
| |
| Jack |
Napisany: 10 Cze 2010 09:18 |
|
|
Procedura: 1. Pobieramy załącznik i wypakowujemy pliki 2. Przesyłamy do telefonu (Bluetooth / USB) 3. Plik MGXDatabasePlugin.rsc przenosimy do C:\Resource\ 4. Plik 101ffcd2.txt przenosimy do C:\private\10202be9\ 5. Uruchamiamy telefon ponownie
Napisany: 10 Cze 2010 09:42 |
|
|
Dzięki Jackson ale ja chcę odinstalować a nie zainstalować ten przyśpieszacz. |
| |
| Kartezjusz22 |
Napisany: 10 Cze 2010 09:48 |
|
|
zwir, jakiego bałaganu? chciałam go zainstalować ale jak paskudzi w telefonie to lepiej nie
Napisany: 11 Cze 2010 11:35 |
|
|
Podwoiło mi wszystkie zdjęcia, jak miałem 850 tak taeraz mam 1700 i po dwa zdjęcia przy sobie. Z muzyką też nie tak jak chciałem: po pierwsze wszystkie przesłane piosenki przez bluetooth zapisywało mi w folderze ATTACHMENTS teraz gdzieś indziej i każdy trzeba szukać i przenosić. Jak chcesz ustawiać coś z galerii na dzwonek lub dźwięk wiadomości to też nie znajdziesz tych dźwięków w ustawieniach tylko trzeba je przenosić z folderu do foldru żeby je telefon znalazł. Wedłóg mnie to jest to kicz i teraz nie wiem jak to usunąć. A i jaeszcze jedno: przy większej ilości zdjęć w galerii wcale się szybciej nie otwiera. Przyśpiesza może jak się ma 20 a nie 800. |
| |