| Temat Przesunięty przez: Laki1231 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| deltanet | ||
| Zmiana Product Code w Nokiach BB5 jest już opisana jednak za pomocą programu NSS. W przypadku Nokii 5800 sprawa nie jest taka prosta NSS nie wykrywa telefonu.Dlatego też przedstawie sposób zmiany Product Code za pomocą programu J.A.F.. Przed przystąpieniem do jakiejkolwiek operacji upewnij się że twój telefon jest w pełni naładowany a na PC masz zainstalowaną najnowszą wersję PC Suit... Do zmiany Product Code potrzebne nam będą : - JAF 1.98.62 Pobieranie / Download:
- JAF PKEY Emulator v5.0 Pobieranie / Download:
1) Instalujemy JAF 1.98.62 zgodnie z instrukcjami widocznymi na ekranie PC (standardowa instalacja) 2) Wypakowujemy z archiwum RAR JAF PKEY Emulator v5.0 najlepiej na Pulpit. 3) Podłączamy Nokie 5800 do komputera wybierając PC Suit 4) Uruchamiamy JAF PKEY v5.0 i klikamy GO!. wyskoczy nam okienko z błędem "box driver not installed" lub podobnym.Poprostu klikamy ok i po chwili otworzy nam się J.A.F. 5) W głównym oknie programu wybieramy zakładkę BB5 znajdującą się na górze okna. 6) Zaznaczamy "Prod.Manager" i klikamy "Service" 7) W nowym okienku, które wyskoczyło klikamy "Read Values" aby zczytać wartości z telefonu. Polecam zapisanie ich sobie... W polu Product Code wpisujemy wybrany przez nas Product Code.9) Klikamy "Write Values" 10) Po zakończonej operacji zamykamy program a nasz Nokia ma juz nowy Product Code. Źródło : symbian-freak.com, ipmart.com, własne doświadczenie. |
||
| sbk171 | ||
| Witam! Robię to już chyba po raz setny i nie mogę tego ogarnąć w mojej nokii 5800. instaluje wszystko według instrukcji po czym odpalam ten programik klikam GO i raz pisze że brakuje jakiś plików np. winscard.dll a drugi raz ze nie może znaleść tego programu JAF (który jest zainstalowany) już nie wiem co mam robić może to dlatego że mam Vistę jakby ktoś był tak dobry i pomógł mi mój numer GG 4313293 pozdrawiam | ||
| deltanet | ||
| Jesli wyskakuja bledy takie ze brakuje np winscard.dll lub innego pliku dll to na googlach wpisac ta nazwe i taki pliczek mozna znalezc wystarczy wrzucic go do folderu windows/system oraz windows/system32...Tez mam viste i dziala bez problemu... Niestey z powodu braku czasu na gg nie moge napisac |
||
| stanley34 | ||
| nie działa :-( | ||
| Romuś | ||
Na 100 % działa bo sam korzystałem z tego poradnika spróbuj jeszcze raz ! _________________ |
||
| uziael | ||
| mam wrażenie, że u mnie też nie działa. po kliknięciu read nic się nie pojawia oprócz info w głównym oknie zdarzeń w tle. |
||
| Varanthan | ||
uziael napisał/a:
Mam to samo, pomocy ;'o |
||
| pawelooss | ||
NSS w najnowszej wersji odczytuje 5800XM bez problemu. Poza tym ściąganie JAF-a tylko do zmiany Product Code - to się nie godzi. |
||
| ziomus123 | ||
| MI SIE NIECHCE URUCHOMIC BO MAM WINDOWSA 7 | ||
| chucky | ||
| ziomus123, a próbowałeś uruchomić program w zgodności z windows xp? _________________ |
||
| anonim | ||
deltanet napisał/a:
deltanet napisał/a: Oj coś te źródła są trefne... Nie będę ukrywał, nie jestem bardzo dobrze obeznany wśród napraw Nokii, nawet jeśli chodzi o sprawy software'owe. Miałem potrzebę zmiany Product Code mojej Nokii 5800 XpressMusic i wierzcie mi lub nie ale dokonałem tego aplikacją Nemesis Service Suite przy pierwszej próbie bez jakichkolwiek problemów!
|
||
| ziomek | ||
| anonim żródła są ok symbian-freak i ipmart to fora warte uwagi ,po prostu w tamtym czasie nie było pewnie nowszej wersji NSS która wykrywa 5800 a teraz już jest . _________________ |
||
| 1 2 3 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Lista polskich Product Code |
Modyfikacje | lui754 | |
Zmiana PC za pomocą JAF'a. Działa na każdym modelu NOKII.Jak przywrócić telefon do stanu z salonu oraz jak wgrać J.polski. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
[NOKIA] Paski na wyświetlaczu - usunięcie problemu |
Pozostałe | ppp208 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Co daje zmiana ' Product Code ' ? . |
Pytania i Problemy z telefonami | xJAmaTOx | |
Zmiana product code pytanie |
Pytania i Problemy z telefonami | Misiekk0507 | |