| Autor |
Wiadomość |
| chris15595 |
Napisany: 08 Wrz 2010 07:52 [5230] Zwiększenie pamięci telefonu |
|
|
Witam. To mój pierwszy post na Waszym (naszym) forum więc mam nadzieję, że będziecie wyrozumiali.
Mam problem z telefonem, a raczej z brakiem pamięci wbudowanej. Model to Nokia 5230 kupiona w Plusie... Otóż chodzi mi o to, jak łatwo zwolnić tę pamięć bez hack'owania systemu. Wkurza mnie to, gdyż czasami wyświetla mi, że mam 3) MB, a za np. pół godziny 20, a nic nie instalowałem ani nie przesyłałem. Wiadomości to tylko same SMSy. Liczę na pomocną dłoń. |
|
|
| Jack |
Napisany: 08 Wrz 2010 12:54 |
|
|
Wejdz w menu > opcje > szczegóły pamięci > pamięć telefonu. Zobacz ile miejsca zajmują poszczególne rzeczy
Napisany: 19 Wrz 2010 08:56 |
|
|
To też zależy od tego, jaki masz temat aktualnie załadowany i co masz na trybie gotowości.. Mi w Satio też bardzo często zmienia się stan pamięc telefonu, a nic nie instaluje
Napisany: 29 Wrz 2010 04:28 |
|
|
Witam! też mam 5230 z plusa. Jeśli chcesz dużo pamięci zrób hard reset. dzięki temu miałem jakieś 60mb. następnie zmień w ustawieniach wiadomości aby były zapisywane na kartę pamięci;d Staraj się nie instalować nic na pamięć telefonu...;d
UWAGA!!!!!!! Jeśli zrobisz hard reset to najlepiej też sformatuj kartę pamięci i będziesz musiał wszystko od nowa instalować , programy, mapy , tematy |
| |
| bartek50003 |
Napisany: 07 Gru 2010 09:38 |
|
|
1) Jak zrobisz hard reset z kartą w środku, to powinna Ci się też sformatowac. 2) Co do instalowania na telefonie: Nie wszystko sie da instalowac na karcie a poza tym: jak chcesz żeby coś szybciej chodziło to wtedy instaluj na telefonie.